Skip to content
Skip to content

Информация

Какво предлага Вила Топи?


Място, където ще се
чувствате като у дома си

Вила Топи е много повече от къща за гости. Вила Топи е Място, където ще се чувствате като у дома си.

Ако и Вие имате спомени от живота на село или пък просто обичате уединението и спокойствието, ние Ви предоставяме възможност да се откъснете от големия град и да почувствате спокойствието на селото.
Вила Топи се намира в село Калояново, Южна България, на 25 км от гр. Пловдив и 150км от гр. София.
Къщата е типичната триетажна вила от 90те годинина миналия век. Вила Топи е с капацитет 10 човека и са наема само цялата.

Къщата е типичната триетажна вила от 80те годинина миналия век.

„Цялата компания си изкарахме чудесно в къщата за гости. Вилата е оборудвана с всичко необходимо, чувствахме се все едно сме си у дома.“

Първия етаж

Първият етаж на вила Топи е едно общо място за цялата дружина. Тук можете да си приготвите храната, която обичате в напълно оборудваната кухнята (печка, хладилник, мияла машина, перална, кафемашина, пълен набор чаши, чинии и прибори, както и посуда за готвене). На първия етаж в къщата можете да се съберете компанията около дългата маса от естествено дърво. Тя спокойно с събира 10 човека. Холния кът с камината на дърва е чудесно местенце да се забавлявате всички заедно с питие или настолни игри. На първия етаж има и една тоалетна.

Втория етаж

Вторият етаж на фамилна къща вила Топи предлага уединение, релакс и предразполага към почивка. Тук са разположени три двойни спални и една обща баня. Стаите на втория етаж са обзаведени в минималистичен стил (спалня, скрин, нощни шкафчета, нощни лампи). Концепцията ни е, че те се използват единствено за възстановяване на силите. През летния сезон Ви препоръчваме да полегнете на отворен прозорец и да се вслушате в звука от живота на селото. Вечер можете да заспите на жабешко крякане, а през нощта се случва да чуете кучешки лай в просъница. Но сутрин се събуждате свежи и в настроение от чуруликането на птичките. Спалните на втория етаж са в различен стил, което позволява да се почувствате всеки път, сякаш сте на разлинчо място.

Третия етаж

Третият етаж на къща за гости вила Топи ви връща назад във времето и подчертава усещането, че сте на село. Третия етаж разполага с още една двойна спалня със скосен таван и дървена ламперия. В нея се намира и библиотеката, съхранила вечните класики. Другото помещение на третия етаж, ние си го наричаме „чайната“. Всъщност това е голямо помещение обособено за тинейджъри с настолни игри, монополи, шах, разбира се има и интернет и възможност за онлайн забавления. Няма как! Все пак концепцията е децата да са на поне един етаж разстояние от родителите си. Тук са разположени и две единични легла, които може да се използват като допълнитело място за нощуване. На третия етаж има и мивка.

„Обстановката е уютна, вилата е нова, чисто е, градината е просторна и много красива. Мястото е неповторимо!“

Дворът

Дворът е най-ценното нещо в къщата за гости. Всички наши гости ни споделят същото. Ако трябва да бъдем честни от ранна пролет до късна есен, животът минава основно на вън. В къщата се прибирате само за спане. Дворчето е малко, уютно и разполага с няколко кътчета за отдих. Има втора, външна изцяло оборудвана кухня (печка, хладилник, мивка, посуда за готвенене, прибори за сервиране) битов кът за хапване към нея, барбекю, тоалетна. Къщата е чудесно място за споделено време в малки компании с повод или без повод. Можете да отпразнувате свои личен празник, рожден ден, пълнолетие, моминско парти…
Задължително е спазването на законоустановените норми за тишина в часовете между 23 – 8 часа и 14-16 часа.